Nadat de Babbelaere 31 stoeten hadden georganiseerd, werd er in 1992 besloten om de handdoek in de ring te gooien.

En zo werd er aangeklopt bij de lange tongen van Bilzen, met de vraag of zij interesse hadden om de organisatie van Bilzen carnaval op zich te nemen. Een ledenvergadering werd ingeroepen en iedereen was unaniem akkoord dat deze mooie carnavalstraditie niet mocht verdwijnen. Het resultaat, in februari 1993 werd de 31ste carnavalsstoet ingericht met de medewerking van het feestcomité van de stad Bilzen. 48 wagen trokken door de straten van Bilzen.

Omdat er nog steeds verwarring was tussen de lang tongen van de brugstraat en die van café Miranda werd er besloten dat de vereniging verder zou gaan als de stadsraad Bilzen.

We zijn nu reeds vele jaren verder en ondertussen is er veel water door de demer gestroomd. Talrijke contacten werden gelegd en echte vriendschappen ontstonden, vanuit heel Limburg komt men carnaval vieren in Bilzen. Maar ook vanuit de ander provincies en van over de landsgrenzen vindt men steeds makkelijker de weg naar Bilzen. 

Samen met ons stadsbestuur presenteren we jaarlijks een gevarieerde stoet met verenigingen vanuit Limburg en ver daarbuiten. In 2023 trok onze 60ste stoet door de straten van Bilzen, iets wat we absoluut niet ongemerkt konden laten voorbijgaan.